Educatie

Alles voor de leerkracht en gids!

Op deze pagina vindt u verschillende handige tools voor leerkrachten, gidsen en iedereen die daarin geïnteresseerd is. Zo is er het educatief pakket voor leerkrachten in het middelbaar onderwijs, of de thematische overzichtskaarten.

Educatief pakket

Concept

Het educatief pakket is opgevat als een les geschiedenis of aardrijkskunde in de tweede graad van het secundair onderwijs en laat de leerlingen zelfstandig aan de slag gaan met de website MAGIS Brugge. Op deze manier leren ze bovendien heel wat bij over hoe ze moeten omgaan met historische kaarten en hoe een laatmiddeleeuwse stad functioneerde. Na een inleiding over de leerkracht en voorbereidende oefeningen over kaarten, volgen de leerlingen drie personages op hun toch door de stad: een fruitverkoper, een Italiaanse handelaar en een stadsbode. Deze drie korte verhalen nemen de leerlingen mee in de tijd en tonen drie maal een verschillende kijk op de stad.

Werkwijze

  • Ga naar de pagina 'Registreren' en vul de gevraagde gegevens in. Uw gegevens worden niet doorgegeven aan derden.
  • U krijgt van ons een e-mail met het wachtwoord om het educatief pakket te downloaden (Het wachtwoord wordt u niet in een automatische e-mail toegestuurd. Gelieve dus slechts één maal te registreren en even af te wachten tot onze medewerker u het paswoord kan doorsturen.)
  • Ga naar de pagina 'Bestanden' en vul het wachtwoord daar in. U krijgt meteen toegang tot de drie downloadbare pdf-files.
  • Veel plezier!


Thematische kaarten

De downloadkaarten zijn bedoeld als een handig instrument om de geschiedenis van Brugge bevattelijk te maken zonder toegang tot het internet. De kaarten kunnen hieronder gedownload worden en geprint op een formaat naar wens. Het gaat telkens om de kaart van Marcus Gerards waarop verschillende relevante thema's zijn uitgezet. Gidsen kunnen ze meenemen op hun wandelingen door de stad, maar ook leerkrachten en iedereen die dat wenst, kan er gebruik van maken.