overzicht nieuws

Huizenonderzoek wordt Kaart en Huis Brugge

Op 26 april vernieuwt Huizenonderzoek Brugge! Met dezelfde inhoud, maar met meer mogelijkheden.  Dat alles in een nieuw jasje en met een nieuwe naam: Kaart en Huis Brugge.

De website Huizenonderzoek is al jarenlang de plaats om meer informatie op te zoeken over je eigen huis of andere gebouwen in Brugge.
Stelselmatig is de website gegroeid en konden we ook steeds meer informatie en kaarten aanbieden.
Met de vernieuwing van de Huizenonderzoek Brugge tot Kaart en Huis Brugge willen we nu al deze informatie beter stroomlijnen, zodat de gebruiker gemakkelijker informatie zal terugvinden of en de historische kaarten zal kunnen raadplegen.
Daarom hebben we niet enkel de structuur maar ook de look van de website aangepast en in een nieuw kleedje gestoken.

Centraal op de website staan nu twee luiken. ‘Huis’ is de ingang om alle informatie over huizengeschiedenis in Brugge en ommeland op te zoeken. Naast de geschiedenis over huizen en gebouwen vind je ook informatie per categorie: archeologie, architecten, beschermingen, kunstwerken, cinema …
Nieuw is dat je nu telkens twee kaarten op elkaar kunt leggen om te kijken hoe de situatie vroeger was. Hierbij is het aantal historische kaarten uitgebreid en kan je ook gebruik maken van luchtfoto. Met de transparantieschuiver kan je beide situatie vergelijken.

Het luik Kaart is de toegang tot onze vernieuwde kaartenviewer. Niet alleen hebben we een aantal nieuwe historische kaarten toegevoegd, je kan nu ook twee kaarten naast elkaar leggen en vergelijken of gewoon elke kaart tot in het kleinste detail onderzoeken.

Op de homepage vind je verder ook de nodige uitleg over onze werking, achtergrond bij de kaarten en kadaster, nieuws uit de sector en het contactforumlier.

Bij zo’n vernieuwing gebeuren ongetwijfeld fouten. Heb jij bij de verkenning van onze website nog dingen zien verkeerd lopen, neem contact met ons op en we zullen dit zo snel mogelijk corrigeren.