overzicht vragen

Hoe oud is dit standbeeld?

In de Brugse binnenstad zijn er ook tal van monumenten, standbeelden, gevelversieringen, pompen en gedenkplaten te zien. Kaart en Huis Brugge brengt ze in kaart én beeld.

Naast beschermde huizen is het centrum van Brugge ook rijk aan allerlei andere bijzondere objecten onder de verzamelnaam 'kunstwerken'. Dit is slecht een algemene benaming voor een divers palet van standbeelden, oorlogsgedenktekens, muurplaten, waterpompen, gevelversieringen en andere beelden. De website geeft je de mogelijkheid op zoek te gaan naar deze kunstwerken, meer info te verzamelen over de maker, periode, materialen, ... Een onschatbare bron van informatie over de vele versieringen in de stad.
 

Waar en welke informatie is er te vinden?

Weet je het adres van het kunstwerk waar je meer informatie over wil? Gebruik dan de adresbalk rechtsboven. Klik op het perceel dat oplicht, een zoek in het tweede tabblad van het zoekresultaat naar het onderdeel Kunstwerken. Wil je weten waar je welke kunstwerken kunt vinden in de stad, klik dan in 'zoeken op categorie' op 'kunstwerk'. Alle plaatsen waar je iets kunt vinden zullen roze worden. Dubbelklik op het perceel dat je wenst te bekijken of verfijn je opdracht verder met de zoekvelden 'type', 'straat', 'kunstenaar' of 'trefwoord'.