overzicht vragen

Zijn hier archeologische resten gevonden?

Ben je benieuwd waar in Brugge archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden? Kaart en Huis Brugge neemt je op ontdekking naar de sporen van ons verleden.

Via de ingang Huis op de website kan je op zoek gaan naar alle percelen in de Brugse binnenstad waar er een archeologisch opgravingsverslag van gemaakt is. Deze verslagen zijn een verdiepende aanvulling op de huizengeschiedenis van het perceel. Net zoals het opzoeken en aanvullen van de huisgegevens uit het Stadsarchief van Brugge, is dit een lopend proces. Nog niet alle archeologische gegevens die voor handen zijn, staan on-line. Maar stelselmatig wordt verder gewerkt om alle archeologische sporen te koppelen aan een perceel of gebied.

Hoe vind ik deze archeologische informatie terug?

Vanop de homepage klik je op de knop Huis. Weet je al welk perceel je zoekt, vul dan het adres in bovenaan rechts. Bij het tweede tabblad erfgoedinformatie vind je een link naar de archeologisch verslagen en gegevens. Wil je weten welke percelen archeologische gegevens bevatten, klik dan bij ‘zoeken op categorie’ op ‘archeologie’. Meteen kleuren alle percelen met archeologische data paars. Dubbelklik op het gewenste perceel om de informatie op te vragen, of verfijn verder via een zoekterm of straat.